Pont én vagyok az az egy az egymillióból-PVNS

Friss topikok

Linkblog

Synovectomia - egy kis áltudományosság (18) - első fejezet

2011.06.28. 12:46 AtoM

Úgy gondoltam, most kedveskedek az olvasóimnak néhány (ál) tudományos fejtegetéssel és képpel. Az MR eredményeimet fogom veletek megosztani!

Az első képen még távlati perspektívából személéhetjük egy (az orvosok elmondása szerint) "Kp. fejlett és táplált fiatal ffibeteg" jobb térdét. A kép vagy bal, vagy jobb oldalról készült :-)

 

 

Ez még így okés is. A második képen már jócskán látszik, hogy hol a gigszi. Természetesen csak azoknak, akik értenek hozzá. Én (már) értek a PVNS térdben történő diagnosztizálására, így bátran mondom ez a térd előrehaladott synovia burjánzással bír, amit bizony valljuk meg, kizárólag két lépésben lehet meggyógyítani. Először arthroscope segítségével egy Shaver fejjel lehet kiválóan a térd elülső részét megtakarítani. Majd ezt követően meg kell nyitni a térd hátsó részét és akkor elvégezhető a synovectomia.

 

 

 A kép értelmezéséhez egy kis segítség:  A jobb tér bal oldali fotója látható. Alul a lábszárcsont, feljebb a combcsont (hűha, tud még valaki követni?....) bal oldalt középen látható még egy csont szerűség az leginkább egy térdkalácsra hajaz. Namármost normál esetben az a térdkalács szinte hozzáér a synovumhoz, de itt nem. Mint látható van közte valami sötét izé. Na az már csak volt...

És ha jobban megnézzük, akkor a térd hátulsó részében van csak az igazi izgalom, a két csont mögött látható sötét "felhő"... Na az mind nem oda tartozik. Ott az inaknak, izomknak kéne feszülni, ehelyett odanött egy barnás sárgás pigmentált villonodularis synovitis.

Az előzőhöz hasonló kép (csak nektek): 

 

A térd mögött itt is kiválóan látható az a rengeteg sötétebb felhőcske. Na abból semmi, de semmi sem oda tartozik (hivatalosan).

Egy igazán remek fotó következik egy másik nézetből:

 

 

Ne hagyd abba az olvasást! Ennek a témának van egy izgalmas második fejezete is!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pvnsforever.blog.hu/api/trackback/id/tr703021592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julcsibá 2011.06.29. 13:10:32

Azt a leborult! Ez k...va jól néz ki!

AtoM 2011.06.29. 13:33:20

@julcsibá: tudtam, hogy tetszeni fog :)

JucusMumus 2011.06.30. 20:10:10

julcsibá: Neked is vannak a gégegyulladásodról ilyen képek? Mert akkor azokat SEM fogom megnézni... két p3rv3rz!!!
süti beállítások módosítása