Pont én vagyok az az egy az egymillióból-PVNS

Friss topikok

Linkblog

Day 13 - egy furcsa érzés a sarkamon

2011.11.03. 11:30 AtoM

Ezt magyarázza meg nekem valaki...

Kb. Day 9-en tűnt fel, de Day 10-től kezdve biztosan jelen van. A műtőtt lábam ugye zsibbad. kb. lábközéptől térd alattig, ezt tudjuk. Ha megfogom, akkor olyan "érzem is, meg nem is", hogy fogom a lábam, de egyértelműen intenzíven zsibbad. Olyan kellemetlen érzés az egész, de még pont elviselhető.

Viszont pár napja elkezdett fájni a sarkam. Az érzés pontosan olyan, mintha új cipőt hordtam volna az elmúlt napokban és egy vízhólyag keletkezett volna a sarkamon, ami egy-két nap után kiszakadt és most fáj a seb. (érzés megvan?!).

Na az érdekesség az, hogy a sarkamon konkrétan nincs semmi és semmi baja nincsen, mégis amikor leteszem a lábam, akkor olyan, mintha a vízhólyagra tenném le  a lábam.

@Julcsibá: Te értesz az ilyenekhez. Mi lehet ez? Tudom, ez a fantom érzés, de hát tényleg nem volt már régóta vízhólyagom :)

A bejegyzés trackback címe:

https://pvnsforever.blog.hu/api/trackback/id/tr333348969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsüli98 2011.11.03. 17:12:59

Ez nem jó. Mi lenne ha megkérdezni doki bácsit?

AtoM 2011.11.03. 19:48:35

Doki bácsit megkérdeztem, de csak hümmögött. Szerinte ez is belefér a zsibbadós történetbe, és el fog múlni. :(

julcsibá 2011.11.04. 08:38:27

Szerintem ez a haematómával függ össze. Mivel most intenzívebb lett a láb terhelése, de sem az idegi kapcsolatok, sem a perifériás keringés még nem állt helyre (mikroerek és makro erek is átvágásra kerültek, így a műtéti területtől lefelé a láb vérellátása nem százas) ez okoz nyomásos tüneteket. Nem hiszem, hogy ez fantom fájdalom. Ez rendes fájdalom, ami majd javul. Nem lehet, hogy az achilles ín lett megterhelve és annak az eredése fáj? Mit mond a gyógytornász? Ugye még kell járnod? Ha nem, tudok egy profit ajánlani!!!

AtoM 2011.11.04. 11:50:38

Ez elég tudományosan hangzik :-) Ha jól belegondolok (figyelem, közhely következik) az emberi test csodákra képes. Tényleg nem értem, hogy ebből hogy lesz megint térd, de egyszer már nyár után már mjadnem megint térd formája volt.. Jah, ajánlom mindenkinek, hogy izületet ne műttessen, mert rém lassan gyógyul és rengeteg macera van vele :-)))
Köszi Julcs!
UI.: gyógytornászra annyit mondtak, hoy otthon gyógytornázzak a megismet gyakorlatokkal... Aszittem fejbevágom a csajt. Utána azt mondta, hogy ilyen műtétnél jár 2*15 alkalom gyógytorna. Jövő héten lesz háziorvosom, akkor majd konzultálok vele, hogy mi legyen?!

Zsüli98 2011.11.04. 16:38:38

@julcsibá: Ja, itt lent az alvégen nem??? :) A másik aki a közelében van (és nekem éppen eszembe jut és TUTI) éppen a gyermekével van el!
süti beállítások módosítása