Pont én vagyok az az egy az egymillióból-PVNS

Friss topikok

Linkblog

A holmium az új csodaszer ?!

2011.11.24. 12:27 AtoM

Milyen kiszámíthatatlan és kifürkészhetetlen a jövő.....
Ez a közhely jutott eszembe.


Átjutottam az ORFI-ba. Nagyon klasszul le voltak zsírozva a dolok, mert miután odaértem 5 perc múlva behívtak. Minden elő volt készítve. Főorvos asszony nagyon kedves volt, várt már (hangsúlyozom 2 napja telefonáltak rá!!)
és tüzetesen megvizsgált, majd felvázolta a közeli jövőt...

Hát... Mondhatnám azt is, hogy talán ezt követően az akciót követően vége lesz a történetnek, de hát valahogy eddig nem érzem, hogy úgy alakulnak a dolgok.....

Szóval a dolog úgy fog kinézni, hogy a decemberem rámegy egy sugárkezelésre.

A részletek:

6 héttel a sinovectomia műtét után, azaz dec. 9-n bejuttat a főorvos asszony a térdembe holmium izotópot, ami szépen besugározza azt a vidéket és megöli a sejteket. Természetesen nem fog válogatni, így az izületi hártya is (ismét!) le lesz bontva. Tehát eddig ami visszaépült a műtét óta, az újból ugrik.

A műtét előtt ultrahangos vizsgálat, vérvétel, röntgen stb. tehát a szokásos vizsgálatok kellenek. Aztán dec. 8-n befekszem(!) az ORFI-ba, majd két nap szigorú fekvés után ha minden sínen van hétfőn kiengednek.  Ezt követően 1 hétig (!) mivel még javában világítani fogok a sötétben sem terhes  anyuka, sem kisgyermek nem jöhet 1 méternél közelebb hozzám!!


Főorvos asszony felhívta a figyelmem arra, hogy ezen ne izguljak, mert ezt a sugarazást a gyerekek is megkapják ha kell nekik, tehát kisgyerekekről van szó. ergo az én fiaim elvileg már nem esnek ebbe a kategóriába. DE, kérdezem én KI FOG KOCKÁZTATNI?

Hmm... kissé rámijesztett, bár ebben a történetben ezt igazán nem nehéz megtenni :-)

 

És mondom/kérdezem az én kis "előzigótáimmal" mi lesz? Azokat elfelejthetem örökre? Mert még szükség lehet rájuk?!!

Erre is az a "megnyugtató" válasz érkezett, hogy no para, hiszen ez nem befolyásolja a nemzőképességet, de biztonsági okokból FÉL évig nem javasolják a kísérletezést.  Khmmm.... Ez igazán nagy öröm.

Továbbá nem felejtem Kiss doki szavait, aki azt mondta, hogy nem tudja, hogy a  főorvos asszony hogy dönt, mennyi sugarazást kapok. Ő 2-3 alkalmat prognosztizált.  Az 2-3 befekvés, 2-3 hét sugárzás különböző időpontokban.

Hmmm...

Rehab? - Főorvos asszony szerint napi 1000-2000 (!!!!) hajlítás az ami kell ahhoz, hogy karban tartsam a lábaimat (?!) így ezt kell nyomni mindanddig, amíg helyre nem  állnak a dolgok.


"De ne izguljon, mert Ön ülőmunkát végez, így fog tudni dolgozni, és közben tudja jegelni a lábát és időnként mozgatni"

1000-2000 hajlítás, mi? Gondoltam magamban.

Továbbá folyamatosan szednem kell gyulladáscsökkentőt, mivel a sugarazás hatására lebomlanak a sejtek, amiknek fel kell szívódniuk, az pedig idő és  az bizony járhat gyulladással.

Jah, az izületi hártya vissza fog épülni, no para, bár ez egészen pontosan 6-12 hónap... :-) Az már nem tétel, jövő karácsonyra lesz újra lábam :-) Két év nem a világ vége!

Hip-hip hurray!!!

Természetesen NEM ennyire rossz a helyzet, csak eldramatizálom. Hiszen úgy is leírhattam volna, hogy egy kis utókezelésként lesz némi besugarazás, de csak lokálisan, ami jár némi kellemetlenséggel (egy-két nap kórház, némi fekvés, egy rövid ideig célszerű nem foglalkozni a gyerekgyártással), de no para...

Hmm...

Egyáltalán nem tetszik ez a történet :(
 
De fel a fejjel, mindjárt itt a vége, már csak egy év :DDDD


(holmium és izotópjai itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_holmium_izotópjai

- a link ékezetet tartalmaz, ha nem megy, keress rá a wikin -

Csak nehogy a 4000 éves felezési idejű izotópot nyomják belém (lsd. wiki) :-) Akkor még az ükunokáim is velem világítanak majd a borospincében :-)))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pvnsforever.blog.hu/api/trackback/id/tr853408096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsüli98 2011.11.24. 14:21:36

Mondhatnám azt is, hogy talán ezt követően az akciót követően vége lesz a történetnek
És Te még abba akartad hagyni a blogot...

Zsüli98 2011.11.24. 14:25:03

A legjobb az egész történetben a 4000 év :D

Zsüli98 2011.11.24. 14:27:22

És nézd úgy: SUGÁROZNI fogsz - ha nem is kifejezetten az örömtől, de SUGÁROZNI fogsz, méghozzá HETEKIG és ezt akár TÖBBSZÖR hetekig is XD ki mondhatja ezt el magáról???
(És én még meg akartalak látogatni...)
(Bár... se terhes kisanyuka, se kisgyerek nem vagyok, tehát akár :))))))))))))))) Ja és a zigótaprg se érdekel egy CSEPPET sem:)

AtoM 2011.11.24. 14:57:01

:-)) szép sorban:
1, belépve az orfi-ba, meghallva a történetemet máris elindult a fantáziám, hogy mi mindent lehet majd itt megörökíteni az utókornak. MInd képekben, mind történetekben :-)) Igazi kincsesbánya ez az egészségügy :-) Az ortopédiai klinika már úgyis lejárt lemez.

2, :) jót röhögtem én is...

3, rengeteg előnye van:

- éjszaka nem kell lámpát kapcsolni, ha wc-re megyek
- nem félek a sötétben.... (mert az nincs)
- ha valaki sötétben keres, biztosan megtalál

tök jó :-)) komolyan örülök!

julcsibá 2011.11.29. 08:31:35

Még egy előnye van: Karácsonykor nem kell égő a fára!
süti beállítások módosítása